H1N1

 

Figyelmes lettem a Discovery-n egy műsorra. Túlélési technikákat mutat be katasztrófahelyzetben (nem, nem a Bear Grylls féle). A mostani helyzet AZ influenza világjárvány volt. Mivel nem az elejétől néztem nem hallottam kimondva, hogy ez a H1N1 lenne, de feltűnő az időzítés (ha belevesszük a pár hónapos csúszást a szinkron miatt, akkor kb. pont időben adták az USA-ban).

 

Namármost ez egy június 10-i Index cikk után igencsak megmosolyogtató (illetve inkább dühítő).

Világméretű botrány van kibontakozóban, miután egy brit orvosi lap megírta, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavaly júniusi bejelentése a H1N1 influenza-világjárványról megalapozatlan volt. A WHO illetékes bizottságának munkájában a vírusellenes készítményeket gyártó cégek fizetési listáin szereplő szakértők is részt vettek, a gyógyszercégek degeszre keresték magukat, a brutális influenzajárvány elmaradt

Istálló, gazemberség, hupákolás, cirkuszolás?!?! Bizony, bizony. Persze, mivel sok-sok vakcina a nyakukon maradt, itt a következő Index cikk 6 nappal későbbről:

“Védettek lehetnek a spanyolnátha vírusa ellen is azok az emberek, akiket beoltottak a H1N1 influenza ellen – közölték kedden amerikai kutatók.

Attól nem tartanak a kutatók, hogy a spanyolnátha vírusa természetes módon visszatér, ám az nem zárható ki, hogy valaki biológiai fegyverként felhasználja az izolált vírustörzset.”

Hopp, a terrorista kártya!

Igen, tudom. Jobb félni, mint megijedni. De ez azért már a pofátlanság felső határa.

Leave a Reply