Az autósok több balesetet okoznak, mint a biciklisek!

Vagy mégsem?

Ha a baleseti statisztikákat látjuk, azt vesszük észre, hogy az autósok sokkal több balesetet okoznak, mint a biciklisek. Ez így van. Körülbelül 3x (pontos adatnak most nem nézek utána) többször okozzák a balesetet az autóvezetők, mint a biciklisek.

Mi ebben az érvelésben a buktató? A megtett kilométer. Bizony. Amig egy átlag bringás évente ~2-3.000 km-t teker le, addig egy átlag autós ~10-20.000 km-t vezet.

Gondolom ezekután nem nehéz belátni, hogy a közkeletű “a bringás kevésbé veszélyes, látszik a statisztikán” álláspont kicsit fals.

criticalmass.hu

Tags: , ,

4 Responses to “Az autósok több balesetet okoznak, mint a biciklisek!”

 1. Bikk Says:

  nem értem, hogy a kettő hogyan függ össze, hiszen az autó sokszor 3×-4×(5×) olyan gyors, mint egy átlag kerékpáros. ilyen sebbességgel könnyű összeszedni a több km-t. ill az okosok mondják, hogy nem a levezetett kilométerektől, hanem azok milyenségétől függ egy járművezető “tudása”

 2. feb Says:

  Esetleg vonatkoztassuk vezetéssel eltöltött időre, és máris jobb lesz a statisztika.

 3. Lapos Elemér járássegítő Says:

  Erről csak közlekedési “tápláléklánc” jut eszembe:
  A csúcson a kamion és busz sofőrök vannak, alattuk a gépkocsivezetők. Ami a sofőröknek a gépkocsivezető az az autótulajdonosoknak a biciklis. A biciklisnek a gyalogos. Legalul pedig a galambok és egyébb szárnyas állatok találhatóak találhatóak. :)

 4. Knobeln Says:

  grandioso a ricogo si angubra coreis con lamos. duptaso cenamamo se imalfi son intremigo mi flubeleis puzestro y ramur riasos ensesco.

Leave a Reply