56. nap, összegzés

56. nap, 8. hét. Nem tűnik ennyinek.

A 28. napon a kitűzött célom 92-93 kg volt. Ez az utóbbi pár nap súlyainak összehasonlításával (93,9 kg, 92,7 kg, 91,8 kg) úgy gondolom, hogy megvan. Gondolom most űrültem ki rendesen a túrázás után.

Az utóbbi négy hétben (és összesen) a mozgásom eképp alakult:

Bicikli: 15 óra 48 perc, 244,9 km (37 óra 54 perc, 567 km)

Séta: 24,1 km (31,9 km)

Has: 480 (760)

Úszás: 1 óra 5 perc (4 óra)

Gokart: 40 perc

Evezés: 5 nap

Nem mondom, hogy sokat mozgok, de nagyjából nap, mint nap. Sétálni is elkezdtem, készítem magam az aug. 9.-i túrára. Rá is fér a lábamra, térdem még nem bírja annyira a terhelést. Tegnap rájöttem, hogy miért fájt a jobb lábfejem állandóan. A szokásos, túlságosan meghúztam a fűzőt és nagyon szorította a lábamat. Ez érdekes, mert régen ilyen problémám nem volt, ellenben snowboardozáskor is ez volt az az ok, ami miatt állandóan fájt a lábam, szóval nem értem.

A tegnapi 8 km séta nem volt túlságosan megterhelő, hiába, lassan 10 kilóval kevesebb súlyt kell mozgatnom. Ha azt veszem, hogy kicsik is lesznek a túrán (ált. sulis szervezésű), akkor 16, 24 km-nél többet nem hiszem, hogy sétálnánk egy nap. Az meg nem annyira gáz.

Szóval 56 nap alatt 100-101 kg-ról lejöttem 92-93 kg-ra, szerintem elég jól haladok. Nem túl gyorsan, nem túl lassan, pont megfelelő mértékben fogyok. A következő 28 napos tervem nagyjából 90 kg alá jutni stabilan. Tehát 88-89 kg teljesen jó célkitűzés szerintem a 84. nap végére. Ha túlteljesítem, akkor nincs gond, és ezt, ha ilyen mértékben fogyok tovább, akkor nem lehet nem teljesíteni. De ha mégse, akkor sem esek kétségbe :) Év végéig adtam határidőt magamnak a 82-83 kg eléréséhez, az bőven tartható.

Bringa mellett elkezdek majd gyalogtúrázni is terveim szerint, és ezt szeretném ősszel, télen is folytatni. Heti 1 geoláda felkeresése szerintem elég jó kis mozgás, persze függően attól, hogy merre található.

Majd dokival kell konzultálnom, mert sajnos hajlamos a család a visszérre így nekem is kialakult, szóval orvosi tanács kell majd, hogy milyen sportot és hogy űzhetek. A műtét valószínüleg elkerülhetetlen lesz, azzal csak az a baj, hogy legalább fél év ágyban pihi, és gondolom utána se nagyon lehet terhelni a lábat. Futni annyira nem akarok, bár teniszezni, vagy squasholni jó lenne megtanulni. Mindegy, majd a doki megmondja, hogy mit szabad majd és mit nem.

Tags:

3 Responses to “56. nap, összegzés”

 1. feb Says:

  Hajrá!

  A visszér kialakulásának egyik fő oka a túlsúly. Ha az ok megszűnik, tán az okozat sem alakul ki.

 2. Shag_Beckur Says:

  Igazad lehet. Sőt, a dohányzásról is le kell szokni. Már nagyon-nagyon itt van az ideje, már készülök rá lelkileg. Egy az egybe nem fogom tudni letenni, így azt fogom csinálni, hogy mivel jócskán 1 doboz felett szívok / nap, így maximalizálom a napi fogyasztást napi 1 dobozban, 19 szálban.

  Ez kevesebb, mint amit most szívok, segít talán leküzdeni a pótcselekvés iránti kényszert, de mégse annyira drasztikus, mint a rögtön letevés (rosszullétek, ingerlékenység, stb). Ezt a napi 1 dobozt tartom majd 2-4 hétig és utána le lehet tenni teljesen, vagy majd meglátom hogy alakul, lehet beiktatok egy fél doboz / nap fázist is.

  Cigiről leszokni nehéz, de írni fogom a cigifogyasztásomat is, így nem lehet majd csalni. Annyi engedményt teszek magamnak, hogy a pipa nem számít bele, hiszen azt nem tüdőzöm le :)

  De érzem most magamban az erőt és az elszántságot ahhoz, hogy leszokjam, a legnehezebb a berögzült mozdulatok, rágyújtási kényszer leküzdése lesz.

 3. Marina Says:

  :) basszus kissé lemaradtam én erről a dologról. mármint h vezetsz ilyet. még Kriszti mondta h van és elszántad magad:) a cigiről meg könnyű leszokni bár nem úgy cigiztem mint te :D de nem lehetetlen
  a visszérről hozzászólva anyámnak is volt anno(mármint visszérr és műtét) és szépen begyógyult a lába. meg amúgy az is segít visszaszorítani hogy mindig picit fentebb legyen a lábad és mozgasd pipa sarok aztán másik láb. ez nem terheli meg nagyon meg, edzi ott a lábad. jah meg még 1 nagyon jó taktika.. hideg meleg zuhany!! mindig hideggel végezd me akkor összehúzodik a lábad:) mármint a bőr és az erek..
  ui.: nemsokára jövök pest talhatnánk!
  ui.:remélem nem baj ha írtam ide:D
  pusz

Leave a Reply