28 nappal később

Négy hete kezdtem bele. Nézzük mit sikerült megvalósítanom és hogyan.

Mint azt írtam az elején, ugyanazokat az ételeket akartam enni, amiket eddig, csak kevesebbet. Nos, ez az első hét után kiderült, hogy nem járható, átálltam a sok zöldség, gyümölcs, sovány hús kombinációra, rögtön elindult a súlyvesztés. Éjjel nem nasizok (bár tegnap majdnem elcsábultam), reggeli kávéból a cukrot elhagytam. Mivel tejeskávé, nem vészes, a tej megfelelően édesíti.

Ami mindenképp fontos volt számomra, hogy ne kínozzam magam. Finomat egyek és a mozgást se kínlódásnak, hanem élménynek, kihívásnak tekintsem. Ebből nem engedek, nem vagyok hajlandó kínkeservesen fogyni :)

Nézzük mit mozogtam a 28 nap alatt.

Bicikli: 22 óra 6 perc, 322,3 km, 14,7 km/h, 65,5 km/h max

Úszás: 2 óra 55 perc

Séta: ~7,8 km

Has: 280

Az első 5 hetes tervem stabilan 100 kg alá jutni volt. Ezt sikerrel teljesítettem, ma reggeli mérés 95,7 kg-t mutatott. Ez a normál 4 kg / hónap fogyási ütem, illetve nálam ez 4-5 kg, attól függ honnan számoljuk :) Jó lesz az 4-nek, nehogy elbízzam magam. Szóval az első szakasz sikeresen teljesítve, sőt túlteljesítettem az előirányzott 3-4 kilót.

Következő 5 hetes fázis: ~96,0 kg-ról 93,0, 92,0 kg-ra jutni. Ha két hónap alatt érek el 92,0-ra, az se baj. Év végéig akarok eljutni 82-85 kg-ig, nem kerget a tatár.

Motivációról. Nagyon sokat segít a blog. Vissza tudom nézni, hogy mit csinálltam, mit nem csináltam, mit nem szabad enni, mit szabad enni. A kommentek talán a legfontosabbak, amennyi jótanácsot kapok, egy élet nem elég rá, hogy az összeset megfogadjam :) Köszönöm.

Fizikai változást még nem nagyon látok, de ez természetes is, hiszen az egy hónapnyi változást minden nap látom, nem tűnik fel. Kellett volna referencia fotót csinálnom, de lusta voltam, így jártam.

Konklúzió: mozgás önmagában nem elég. Étrendi, életmódbeli váltás is szükséges a fogyáshoz. Az a fontos, hogy ezt az ember tehernek, vagy kihívásnak éli-e meg. Én szerencsére az utóbbinak, ezért sem kín a fogyás. Sőt, minden nap büszke vagyok magamra, ha kicsit kevesebbet mutat a mérleg :)

8 Responses to “28 nappal később”

 1. Orca Says:

  “Kellett volna referencia fotót csinálnom, de lusta voltam, így jártam.”

  Még most sem késő.. biztos jó lesz visszanézni év végén a havonta készült fotókat a haladásodról! :)

  Örülök az első 28 nap sikerének, csak így tovább!! :)

 2. GriN Says:

  Egy új természeti jelenség. Shagfogyatkozás :)

 3. Szmety Says:

  Mondanám a szlengből idézve, hogy “Zsír!”, de ez elég hülyén jönne ki!

 4. Shag_Beckur Says:

  :D DD

 5. Shag_Beckur Says:

  Nade hogy csináljak fotót? Webcamerával, vagy trendi, tini módra tükörből fényképezve?:)

 6. GriN Says:

  Légy hű önmagadhoz. Autó mellett. :D

 7. Shag-Blog » Blog Archive » 56. nap, összegzés Says:

  [...] 28. napon a kitűzött célom 92-93 kg volt. Ez az utóbbi pár nap súlyainak összehasonlításával (93,9 [...]

 8. Magyarorszag Payoneer Says:

  Te írtad nagyon jól mintegy Shag-Blog

Leave a Reply