Archive for December, 2009

PM10 Update

Wednesday, December 23rd, 2009

“Olvasónk tegnap a Krisztina téren hatalmas füstfelhőre lett figyelmes. Először azt hitte, valami nagy beleset történt, kigyulladt valami. Amikor közelebb ment látta, hogy egy busz okádta a hatalmas füstöt. (Itt hívnám fel a figyelmet az Index tegnapi cikkére: Magas a szállópor-koncentráció, aki teheti, használja a tömegközlekedést.)”

BKVFigyelő

PM10

Wednesday, December 23rd, 2009

Nézzük.

Erre válaszolok most itt.

Megugrott a PM10 koncentráció. Autó (az a rohadék, kinyír minket, fújj! fújj!), vagy fűtés (“most fagyjak halálra?”)?

“A szálló por forrása a közlekedés, az ipari tevékenység, a háztartási szén és fatüzelés, stb.”
(forrás)

“Aki igazán előrelátó, nyáron készül a télre. Most a tűzifa a sláger. Egyre népszerűbb a természetes, olcsóbb fűtőeszköz.” (2008)
(forrás)

“Talán meglepő, de még mindig a fa és a széntüzelés a legolcsóbb, még akkor is, ha a tipikus szenes és fás kazánok gyengébb hatásfokát figyelembe vesszük.”
(forrás)

“Október végére 10,4 százalékra nőtt a munkanélküliség. A munkapiac összeomlása éppen egy éve kezdődött, a rohamos romlás áprilisig tartott, ez idő alatt 150 ezerrel csökkent a foglalkoztatottság.”
(forrás)

Úgy gondolom kijelenthetjük, hogy a fa és széntüzelés meghatározó manapság is hazánkban. Nos nézzük, mit tartogat számunkra az időjárás.

(more…)

0. nap

Monday, December 7th, 2009

Kellett ez nekem? Reggeli mérés: 95,8 kg. Frankó. Visszajött ~6 kg. Igaz, mostanában nem sokat mozogtam. Hideg van, ilyenkor üljön a fene biciklire. Szóval most elkezdtem sétálni. Esténként fél órát, 45 percet sétálok. Nyugi van, kiszellőzik a fejem, pipázom, mozgok. Aztán majd meglátjuk.

Szóval blog folytatva, cél továbbra is a 82-83 kg.