Archive for the ‘Uncategorized’ Category

PM10 Update

Wednesday, December 23rd, 2009

“Olvasónk tegnap a Krisztina téren hatalmas füstfelhőre lett figyelmes. Először azt hitte, valami nagy beleset történt, kigyulladt valami. Amikor közelebb ment látta, hogy egy busz okádta a hatalmas füstöt. (Itt hívnám fel a figyelmet az Index tegnapi cikkére: Magas a szállópor-koncentráció, aki teheti, használja a tömegközlekedést.)”

BKVFigyelő

Elég!

Sunday, June 7th, 2009

Három éve még ~83 kg voltam, ma ~102. Sok. Vissza kellene állni a régi súlyra. Így elhatároztam, hogy mától kezdve vezetek naplót a napi mozgásomról és minden hétfőn a súlyomról. Ha nem leszek túl lusta, az étkezéseket is beleveszem.

Mozgás: A szezon kezdete óta (mióta stabil 20 fok van) tekertem 2×65 km-t bringával + 2×15 km + valamennyi.

Ma újra elkezdtem a súlyzózást, egyelőre kis súllyal, hogy visszaszoktassam magam, illetve sokat kell a laptopot is emelgetni. Szóval a mozgás megvan.

Reggel lemérem magam 2 kávé, meg egy tisztulási folyamat után. Ez kb. fél-1 kilóval több, mint az elvileg rendes súlyom, köszönhetően a kb. 1 liter tejeskávénak, amit reggel magamba töltök (kevés kávé sok tej, 2-3 kanál cukor).

Különösebb étrendi változtatást nem tervezek eszközölni, eszem amit eddig, csak kisebb adagot, illetve éjjel semmit. Természetesen ha ez nem vezet eredményre, akkor áttérek a fél nyúl életmódra (zöldség zöldséggel), de reméljük erre nem lesz szükség.

Elvileg havi 3-4 kiló fogyás az egészséges, így az első 5 Hetes Tervem, hogy stabilan 100 kiló alá jussak. Természetesen az se baj, ha az előirányzott mennyiséget túlteljesítem, hiszen az csak Szorgosságunk és Egységünk kifejeződése!

Mivel a bringa kicsit leamortizálódott és a Dechatlonos szerelők egy akkora 8-ast (a linkelt eset következménye) hagytak a hátsó felniben, mint ide Lacháza, ezért azt előbb még ki kell kalapáltatnom.

Remélem ez a blog ösztönzően fog rám hatni és az az előnye is meg van, hogy később vissza tudom követni a változásokat.

Hepe-Hupa

Wednesday, February 18th, 2009

Most jött poén-listára.

“Mi az abszolút lehetetlen?
Hepe-hupás úton egymás után két hepe.”

Ez úgy ahogy van, hülyeség.

Láthatjuk, ezen két hepe van, de csak egy hupa. Ha esetleg fordítva, csak invertáljátok a képet.

Engem is!

Wednesday, January 28th, 2009

“A kerekparos nem tehet rola, ha olyan szuk a jarda, amilyen, igyekezett normalisan rogziteni a gepet, ugy, hogy el lehessen ferni tole.”

http://hulyebringas.blog.hu/2009/01/27/szabalyos_biciklik_es_szabalytalan_bringasok?fullcommentlist#comments

Ugye akkor engem is megvédenek, ha a fűre parkolok? Hiszen én nem tehetek róla, hogy máshol nincs hely…

Humor

Sunday, December 7th, 2008

http://www.keptelenseg.hu/keptelenseg/olvas/routerekhez-ertesz/

Most jött poén listára. Nem értem. Nem értem mi ebben a vicces.

Első “poén”.

- Nekem azt mondták, hogy vegyek egy ilyen optikai audio kábelt DVD-hez.
* Tömeg röhög *

(more…)

OpenWRT

Thursday, November 20th, 2008

Na, alakul a hálózat. ADSL modem -> WRT54GL. Ez marad egyelőre default firmware-rel, ennek lecserélése a következő project lesz. Innen UTP-vel egy switch, amiből a gép, ill. egy Asus WL-300g AP OpenWRT-vel bridgeként nyúlik ki. A bridge éteri másik oldalán egy WRT54GL várja majd a bitek támadását szintén OpenWRT-vel. Így lehetőség lesz a nyomtató hálózatba dugására és még marad is felhasználható port.

Nem lesz egy sebesség bajnok a dolog, nem is feltétlenül az a lényeg. Legalább megspórolok 30+ méternyi vésést (csatornázást) és kábelezést. A puding próbája meg amúgyis az evés.

Flame / luzer of da list

Tuesday, November 18th, 2008

A régóta tervezett flame/luzer gyüjtemény megvalósul. Kérném kommentbe, vagy mail-re a linket vagy lista/topicot, kihelyezés céljából elküldeni. Archiv linknek jobban örülnék, főleg, ha szál közepétől kezdődik a dolog, egyértelműbb.